Terményszárító technológia kezelőszemélyzet oktatása

Itt jelentkezik a szárításba fektetett energia költsége, az idő vesztesége, valamint a legkomolyabb kár a súlyveszteség. A minőség romlását (beltartalmi értékek, törtszem) már említeni sem merjük. Ennél viszont sokkal komolyabb probléma, ha nincs megfelelően leszárítva a termény és az ennek következtében erjedésnek indul, bemelegszik, megbogarasodik, berohad. Egy megfelelő kvalitásokkal bíró munkaerő igen költséges, helyettük jobban szeretik az alacsony végzettséggel rendelkező embereket a szárító kezelésével megbízni. A feladat ellátására alapvetően ők is alkalmasak, viszont előfordulhat, hogy egy extrém száraz évben (mint pl a 2012-es aszályos év) nem szükséges vagy rosszabb esetben nincs mit szárítani. Így a kezelőknek kopik a rutinja és a következő esztendőben, mikor szárítani szükséges már csak egy töredékére emlékszik annak, hogy a szárítót hogyan célszerű beállítani.

Szakképzett kollégánk segít Önnek a felszínre hozni kezelőszemélyzete tudását! Az Önök által igényelt időpontban megjelenik a telephelyen és a szárítást gyakorlatiasan ismétli át a kollégáival, így friss tudás birtokában időt, pénzt takarítunk meg és elkerülhető a sok bosszúság.